Laatste nieuws

11-01-2022

Nieuwjaarsbrief 2022

Nieuwjaarsbrief 2022

 

Voor het nieuwe vliegjaar wordt nu alles gereed gemaakt. 

 

Vanuit de hangaar op Terlet, op vliegveld Teuge en op vliegveld Deelen wordt er door een aantal enthousiaste leden hard gewerkt aan de houten vliegtuigen, de plastic vliegtuigen en het rollend materieel. 

 

De secretaris brengt de administratie op orde. Voor het bijhouden van starts en landingen en de vliegopleiding komt er in maart een nieuw programma waarmee de vluchten en vorderingen van leden en DBO-ers worden bijgehouden.  

Op het veld komt er daarmee rond de startbus minder drukte.

Via de computer in de startbus gebeurt het registreren van de starttijden, via je telefoon (online)  kan het uitlezen van je eigen tijden, opleiding status  en persoonlijke info.

 

De tarieven zijn vereenvoudigd en maken het mogelijk op Terlet en op St Florentin te vliegen zo veel je wilt.

Het passagiers en dagcursisten vliegen wordt beperkt zoals in december afgesproken.

Voor aankopen ligt er geld klaar, een plastic éénzitter, een transponder en een chute voor de overlandvliegers, wij horen wel wat het wordt.

 

Er kan meer overland gevlogen worden.

Twee leden kunnen meedoen aan wedstrijden.

Met tien vliegtuigen voor negentig leden hoeft de vliegduur niet onnodig beperkt te worden. 

 

Van de kascommissie hebben wij allemaal een schrijven ontvangen.

Graag horen wij wie de nieuwe kascommissie gaan vormen. Wij zullen kijken hoe de bemerkingen van Gerlof en Willem gebruikt kunnen worden.

 

Het voorjaar komt er aan.

Wij wensen jullie een jaar waarin ieder goed aan het vliegen toe komt, bij het leren, bij het oefenen, bij het uitproberen, bij lange en bij verre vluchten.

 

Terry, Jan Willem en Jurgen

 

 

 

 

 

Vragen of opmerkingen? bestuur@zweven.eu

Heb je iets voor de volgende nieuwsbrief? secretaris@zweven.eu

 

 

 

20-12-2021

GAE UPDATE. Nr 3   dec 2021 

GAE UPDATE. Nr 3   dec 2021 

 

Van bronnen rond het bestuur, GAE 

Beste GAE leden, hierbij een nieuwe update van waar we als club zoal mee bezig zijn. Het  is een actieve club geworden. 

 

Het winter onderhoud 21/22. 

Onderhoud op Teuge verloopt voorspoedig, de planning is dat de 3 plastic kisten in januari wel gedaan is. Het onderhoud op Deelen gaat nog niet zo voorspoedig, dit vanwege de corona restricties. De hoogte roeren worden  vanaf woensdag door Rob W thuis gerepareerd.

Op Terlet zijn elke woensdag een mooi aantal leden bezig met het onderhoud aan de houten vloot. En tevens worden de aanhangers gecontroleerd en onderhouden . De defecte golfkar is meegenomen door Joris. 

Derk is  bezig met kees, of Chase, het merk tractor. Kees krijgt zelfs een kenteken, dit vanwege de boeren op de snelweg, die geen bekeuring konden krijgen..En de lier natuurlijk, die wordt liefdevol behandeld door Gerlof.

Afgelopen week is er een afvaardiging liermensen naar vcTeuge geweest om ervaringen uit te wisselen. Dat was boeiend en levert waardevolle  contacten op.

 

Terugblik jaarvergadering. 

Het was een goede koude jaarvergadering in de hangaar, echt veel warmer werd het niet met 3 terrasheaters, was goed bedoeld. Met hier en daar wat kritische opmerkingen was de sfeer ok. De penningmeester wilde graag  decharge  en die kreeg hij ook. Er is financiële ruimte , hoe gaan we die benutten. Wellicht een parachute? en de aanschaf van nog een kist? We gaan een korte peiling houden waar jullie / onze voorkeur naar uitgaat. Gaan we over op plastic en hoeveel belangstelling is er voor oud hout/

 

 

KNVvL opfris cursus vluchtvoorbereiding 29 jan.

Onze landelijke vereniging organiseert deze avond, er is een instructeur en een SPL-er die er naar toe gaan. Daarna wordt de kennis gedeeld binnen onze club. 

Voor de mensen die het aangaat wordt de theorie SPL vernieuwd. Voor meer info heeft Jan de H iets gepost . Doe je voordeel mee.

https://www.zweefportaal.nl/main/forum/viewthread.php?thread_id=5315

 

 

Kampvuur avond.

Een tijdje geleden hebben we een 2tal avonden gehouden over overlandvliegen. Zoiets zouden we weer willen organiseren. Dan niet alleen overland, maar ook iets over luchtruimte structuur, Of een persoonlijk verhaal over een prachtige vlucht die iemand gemaakt heeft. Zoals ons beroemde kampvuur op Flo. Zonder conclusies. We wachten eerst tante Corona af.

 

Startsysteem.

In het komende jaar gaan we over naar een nieuw start-administratie systeem. Er is een groepje mensen mee bezig , en we gaan binnenkort droog oefenen, met echte namen van echte leden.

Voor komende jaar roepen we jullie op om groots te dromen en vooral veel te vliegen. Voor gebrevetteerde vliegers: je kan een kist meenemen naar een ander veld, of aansluiten bij DDWV vliegen, op doordeweekse dagen. Of bedenk een uitstapje met een aantal vliegers. Zoals bungee vliegen , of extra dagen vliegen op ons zusterveld Flo.Mooie feestdagen en thermiek rijk 2022

 

 

 

 

Vragen of opmerkingen? bestuur@zweven.eu

Heb je iets voor de volgende nieuwsbrief? secretaris@zweven.eu