Zweefvliegkamp St. Florentin

flo kamp

 

Home sweet home op z'n Frans

 

Gedurende het vliegseizoen organiseren we ook zweefvliegkampen op ons tweede vliegveld in Frankrijk onder leiding van Nederlandse instructeurs. Je zult beleven hoe het is om zelf een vliegtug te besturen. Zowel theorie als praktijk komen aan bod. In een prachtige omgeving leg je de basis voor je brevet: het Glider Pilote License.

 

Onze thuisbasis in Frankrijk is Saint Florentin. Daar zijn we te vinden in het voorjaar, de zomer en in het najaar. Kijk voor de exacte periode en de vliegweken op de jaaragenda.


'St. Flo' is een ideaal zweefvliegveld op 150 km van Parijs. De omstandigheden zijn er uitstekend, zowel voor beginners als voor gevorderden. Geoefende zweefvliegers kunnen op Saint-Florentin op hun gemak overlandvliegen. Er liggen in de omgeving tal van kleine vliegvelden en zweefvliegvelden die als overlandbestemming kunnen worden gekozen. Ook zijn er veel buitenlandingsmogelijkheden, waardoor het voor zowel de beginnende als gevorderde overlandvlieger een ideale plek is om de ervaring uit te breiden.

 

Beginnende vliegers hebben profijt van een mooi groot veld en 'een vrije inzweef', waardoor het veld voor leerlingen geschikt is om het landen goed onder de knie te krijgen. Als het een beetje meezit is de thermiek er fantastisch.

 

Meerdere kampweken

Wij hebben voor het jaar 2024 zweefvliegkampen in Saint Florentin in de volgende periodes:

Kijk ook voor een volledig overzict op onze jaaragenda.

  • Voorjaar (5 mei - 18 mei) 
  • Zomer (7 juli - 3 augustus) 
  • Herfst (20 - 26 oktober)
Appartement
Appartement

De camping aan het vliegveld

 

De lokale Franse zweefvliegclub op St. Flo(rentin) beschikt over een gezellige camping, die voorzien is van moderne sanitaire faciliteiten als douches, toiletten en een wasmachine. Reizen tussen een eventuele slaapplaats in de buurt en het vliegveld hoeft dus niet per sé. De camping is geschikt voor tent, caravan of camper en beschikt tevens over enkele aansluitpunten voor elektriciteit.

 

De vereniging huurt ook een 2- kamer appartement (totaal 4 bedden ) op het vliegveld die gehuurd kunnen worden per kamer of bed.

 

Het avondeten wordt bereid in een speciale grote kooktent die door de club meegenomen wordt, en voorzien is van alle kook-luxe: diverse gasfornuizen, koelkasten, kookgerei, een afwasmachine en warm en koud stromend water. Daarnaast zijn stoelen en tafels aanwezig. Een keer per week houden we een grote BBQ.

 

Het mee-eten op de kampen is facultatief. De kosten voor de kamppot zijn gering, zie de tarievenpagina. Ontbijt, lunch, borrelhap, avondeten en alle dranken zijn hierbij inbegrepen. Er worden elke dag inkopen gedaan door een dagelijks variërend kookploegje.

 

Op de camping is een grote vuurplaats aanwezig, waar het 's avonds zeer gezellig is. Hier worden onder het genot van een drankje de hoogtepunten van de dag besproken. Meestal ondersteund door gitaar- of pianomuziek. Ook worden tijdens het kampvuur de bijzonderheden voor de volgende dag doorgenomen.

 

 

mathilde vliegt

Een week zweefvliegen in Frankrijk

 

Het kamp wordt gehouden bij Saint-Florentin  (Aerodrome Saint-Florentin-Cheu). Vrijwel iedereen verblijft op het veld. Er is een camping (ook caravans zijn welkom) waar we in de zomer een grote kooktent neerzetten die van alle faciliteiten voorzien is. Koken doen we om de beurt, waardoor er elke dag een andere heerlijke maaltijd op tafel staat.

 

Inclusief:

- Minstens ca. 20 vluchten

- Instructie*

- Theorieboek*

- Logboek*

- WA-verzekering bij de KNVvL*

- Franse WA-verzekering

 

Exclusief:

- verblijf, er is een camping direct op het veld beschikbaar

- eten, je kunt meedoen aan de kamppot inclusief; ontbijt, lunch, borrelhap, diner, drinken en het kampvuurhout. 

- vervoer (uiteraard kun je meerijden met anderen)

- LAPL(S)/Klasse II medische keuring, deze is verplicht.

 

  *Van deze aanbieding mag slechts één week gebruik worden gemaakt. 

 

Waarom gaat de zweefvliegopleiding zo  snel bij GAE?

- Je maakt veel vluchten op een dag

- Je vliegt elke dag (weersomstandigheden...)

- Je hebt vaak een vaste instructeur en steeds hetzelfde vliegtuig

- De theorie wordt ter plekke uitgelegd en direct in de praktijk geoefend

 

Hoe werkt zo’n kamp?

Alles staat in het teken van het zweefvliegen en we  vliegen van 10 uur tot zonsondergang. Omdat we veel vliegtuigen meenemen en een lier met maar liefst zes kabels kunnen we enorm veel starts maken.  Elke avond wordt na de gezamenlijke maaltijd een ritueel kampvuur gestookt. Daar worden de sterke verhalen gedeeld  over de vliegprestaties van de dag. 

 

Wie gaan er zoal mee?

10572240_856406924387052_543812735129331254_o

Iedereen die zin heeft om te vliegen. Van leerling  tot ervaren vlieger. Bij GAE kennen we een zeer divers publiek.  De jongsten zijn 14 en de oudsten  in de 80. Diverse beroepsgroepen en afkomsten  zijn vertegenwoordigd, het aardige is dat deze  diverse groep perfect samenwerkt omdat ze allemaal dezelfde passie delen: zweefvliegen!

 

Aanmelden: vul het contactformulier in voor meer informatie.

 

 

Leuke GAE Promofilm van ©Rckflt