Onze club

Vliegen kun je met behulp van veel materieel: om te beginnen vliegvelden die gunstig gelegen moeten zijn ten opzichte van de overheersende windrichting, bij voorkeur met een grasbaan als strip, soms een (parallelle) beton- of asfaltbaan. In de buurt liever niet te veel bebouwing en als het kan wat akkers of weilanden die in geval van nood als reservelandingspaats kunnen dienen. Hoge bomen aan de rand van een veld zijn ook lastig, ze kunnen je noodzaken om vrij steil binnen te komen en bij stevige wind kan er lastige turbulentie ontstaan. Onze velden bij Terlet en Saint-Florentin zijn zeer open velden en zjn daarom uitermate geschikt zowel voor de beginnende als voor de gevorderde vlieger.

Dan hebben we onze clubvliegtuigen van type K-7, K-8, K13, LS-4. Astir en een serie toestellen in privébezit van (groepjes van) brevethouders. De vliegtuigen onderhouden we zelf hoofdzakelijk in de winter, de keuringen worden door de betreffende luchtvaartinstanties verricht.

 

Hangaars staan zowel op Terlet als bij Saint-Florentin. De vliegtuigen moeten 's nachts bij voorkeur binnen staan om corrosie door nachtelijke dauw te voorkomen. Een onweersbui met hagel en windstoten zou ook schade kunnen aanrichten. Soms is het wel een beetje passen en meten om alle toestellen netjes een plaats te geven. Vleugels demonteren van de romp en de onderdelen 's nachts wegzetten in de aanhangers is ook een veel gebruikte methode om het mateiaal te beschermen.