Dagcursus Terlet

Elke vliegdag in 2020 kun je uitgebreid kennismaken met zweefvliegen door bij ons een dagcursus te komen volgen. Dat kan op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag voor € 125,00. 

 

GAE biedt naast een losse proefvlucht, ook een dagcursus (daglidmaatschap) zweefvliegen aan. Daarbij mag iedereen een hele dag meedraaien als leerling op een van onze vliegdagen of kampdagen op Terlet bij Arnhem of in Saint-Florentin

 

De dag begint 's ochtends met de algemene 'briefing', die wordt gehouden door de DDI (dienstdoende instructeur). De briefing is meestal om 10.00 uur. Vervolgens word je door een ervaren zweefvlieger opgevangen en loop je de hele dag mee in het vliegbedrijf. Je maakt tenminste drie vluchten, een kennismakingsvlucht en twee vluchten met een instructeur, en krijgt natuurlijk briefings en debriefings. Een dagcursus kost €125,-.

 

Bij het vliegen zijn er limieten aan de lengte en het gewicht van de passagiers. Als je langer dan 2.00 meter en/of zwaarder dan 100 kg bent is het helaas niet mogelijk om bij ons te komen zweefvliegen. Zit je in de buurt van deze limieten, laat dat dan bij je aanmelding weten.

 

Als je de smaak te pakken hebt kun je na de dagcursus een weekcursus volgen of natuurlijk meteen lid worden.

 

Wanneer kun je langskomen?

Kijk in onze jaaragenda om te zien op welke dagen je welkom bent om met ons mee te vliegen. Meld je aan via het contactformulier.

 

Corona protocol

Net zoals iedereen hopen we natuurlijk dat in het voorjaar van 2021 de maatregelen rond corona grotendeels zijn opgeheven, maar zeker is dat niet. Hieronder staan de maatregelen zoals die voor oktober 2020 geldig waren (laatste vliegmaand). Hou ook zelf (via deze website) in de gaten welke maatregelen er t.z.t. nog gelden. Neem eventueel voorafgaand aan je afspraak contact met ons op.

 • Algemeen geldende regels:
  • Je mag geen koorts hebben of last hebben van benauwdheidsklachten.
  • Er mag niet recentelijk (7 dagen voor de afspraak) zijn vastgesteld in een lab dat je corona hebt gehad.
  • Je mag geen contact hebben gehad met een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 10 dagen voor de afspraak terwijl diegene nog klachten had.
  • Je mag niet in thuisisolatie zitten omdat je contact hebt gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld.
  • Bovenstaande zal je voor de vlucht(en) moeten verklaren. Kom niet naar het veld als je corona verschijnselen hebt: koorts, neusverkouden etc.
 • Op ons veld worden de normale hygiëne- en afstandsregels gehanteerd die overal gelden. Er staat een fles met handgel (70% alcohol). Voor het instappen s.v.p. je handen daarmee reinigen. De vliegtuigen worden voorafgaand aan elke vlucht schoongemaakt.
 • Passagiers moeten wettelijk met mondkapjes vliegen. Neem zelf een mondkapje mee naar het veld.
 • De gasten hebben zelf de verantwoordelijkheid om te beoordelen of ze in een risicogroep (gezondheid, leeftijd) vallen. Is dat het geval en kom je niet vliegen, neem dan op tijd contact met ons op.
 • Toeschouwers zijn op dit moment niet toegestaan en moeten helaas van een (grote) afstand toekijken. 
 • Het restaurant de Thermiekbel is op dit moment gesloten.