Dagcursus Terlet

Elke vliegdag in 2023 kun je uitgebreid kennismaken met zweefvliegen door bij ons een dagcursus te komen volgen. Dat kan op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag voor € 125,00. 

 

Er is veel belangstelling voor de dagcursussen en we moeten nog veel vluchten inhalen vanwege het slechte weer in het voorjaar. Daarom hebben we per 22 april een wachtlijst ingevoerd totdat we de achterstand hebben weggewerkt. Als je het formulier invult krijg je wel een antwoord van ons. Daarin zal o.a. staan welk nummer je op de wachtlijst hebt. Een factuur sturen we pas als we een afspraak hebben gemaakt (vooraf voldoen). Als er op het laatste moment plekken vrij komen vanwege afzeggingen zullen we eerst de mensen op de wachtlijst bellen. Nieuwe afspraken zullen waarschijnlijk vanaf half augustus zijn.

 

GAE biedt naast een losse kennismakingsvlucht, ook een daglidmaatschap (dagcursus) zweefvliegen aan. Daarbij mag iedereen een hele dag meedraaien als leerling op een van onze vliegdagen of kampdagen op Terlet bij Arnhem of in Saint-Florentin

 

De dag begint 's ochtends met de algemene 'briefing', die wordt gehouden door de DDI (dienstdoende instructeur). De briefing is meestal om 10.00 uur. Vervolgens word je door een ervaren zweefvlieger opgevangen en loop je de hele dag mee in het vliegbedrijf. Je maakt drie vluchten onder begeleiding en krijgt briefings.

 

Bij het vliegen zijn er limieten aan de lengte en het gewicht van de passagiers. Als je langer dan 2.00 meter en/of zwaarder dan 100 kg bent is het helaas niet mogelijk om bij ons te komen zweefvliegen. Zit je in de buurt van deze limieten, meer dan 1.95 m en/of 96 kg, laat dat dan bij je aanmelding weten bij de opmerkingen.

 

Als je de smaak te pakken hebt kun je na de dagcursus een weekcursus volgen of natuurlijk meteen lid worden. Word je binnen een maand na je daglidmaatschap lid van onze club, dan worden de kosten voor de dagcursus in minderling gebracht op het lidmaatschap.

 

Wanneer kun je langskomen?

Kijk in onze jaaragenda om te zien op welke dagen je welkom bent om met ons mee te vliegen. Meld je aan via het contactformulier.