Dagcursus Terlet

Per 11 mei is GAE opnieuw begonnen met het vliegseizoen. De piloten die met de gasten vliegen moeten echter eerst zelf weer recente ervaring krijgen ("current worden"). De huidige planning is dat we vanaf woensdag 3 juni weer met gasten gaan vliegen.

De mogelijkheden zullen beperkt zijn omdat we door het niet kunnen vliegen in de afgelopen 2 maanden in eerste instantie nog erg veel vluchten moeten inhalen. We kunnen wel weer beperkt aanmeldingen voor passagiersvluchten aannemen. Houd er wel rekening mee: dat de beschikbaarheid laag is, de vrije plekken voornamelijk op de woensdag en vrijdag zijn, dat in veel gevallen de vluchten pas in het volgende seizoen (2021) uitgevoerd kunnen worden. 

We zijn wel aan het kijken hoe we de capaciteit dit seizoen nog kunnen vergroten. Als je contact opneemt met ons via het formulier kunnen we je op de hoogte brengen van de mogelijkheden.

 

 

Elke vliegdag in 2020 kun je uitgebreid kennismaken met zweefvliegen door bij ons een dagcursus te komen volgen. Dat kan op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag voor € 125,00. 

 

GAE biedt naast een losse proefvlucht, ook een dagcursus of daglidmaatschap zweefvliegen aan. Daarbij mag iedereen een hele dag meedraaien als leerling of als brevethouder op een van onze vliegdagen of kampdagen op Terlet bij Arnhem of in Saint-Florentin

 

De dag begint 's ochtends met de algemene 'briefing', die wordt gehouden door de DDI (dienstdoende instructeur). Vervolgens word je door een ervaren zweefvlieger begeleid en loop je de hele dag mee in het vliegbedrijf. 

  

Deelnemers maken tenminste drie vluchten. Leerlingen vliegen met een instructeur en krijgen natuurlijk uitgebreide briefings en debriefings. Een dagcursus kost €125,-.

 

Bij het vliegen zijn er limieten aan de lengte en het gewicht van de passagiers. Als je langer dan 2.00 meter en/of zwaarder dan 100 kg bent is het helaas niet mogelijk om bij ons te komen zweefvliegen. Zit je in de buurt van deze limieten, laat dat dan bij je aanmelding even weten.

 

Als je de smaak te pakken hebt, kan je meer introductiedagen boeken (maximaal 4), een weekcursus volgen of natuurlijk meteen lid worden.

 

Wanneer kun je langskomen?

Kijk in onze jaaragenda om te zien op welke dagen je welkom bent om met ons mee te vliegen. Meld je aan via het contactformulier.