Dagcursus Terlet

Elke vliegdag in 2021 kun je uitgebreid kennismaken met zweefvliegen door bij ons een dagcursus te komen volgen. Dat kan op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag voor € 125,00. 

 

Let op: de belangstelling voor de dagcursussen is erg groot. Bovendien zijn er veel mensen die uitgevallen dagcursussen (door corona en slecht weer) opnieuw moeten plannen. Daarom zijn er voorlopig voor de rest van dit seizoen geen plaatsen meer beschikbaar voor een dagcursus. Eventueel komen er in de loop van het seizoen nog wat plekjes vrij. Mocht je belangstelling hebben dan kun je op de wachtlijst komen te staan.

 

GAE biedt naast een losse proefvlucht, ook een dagcursus (daglidmaatschap) zweefvliegen aan. Daarbij mag iedereen een hele dag meedraaien als leerling op een van onze vliegdagen of kampdagen op Terlet bij Arnhem of in Saint-Florentin

 

De dag begint 's ochtends met de algemene 'briefing', die wordt gehouden door de DDI (dienstdoende instructeur). De briefing is meestal om 10.00 uur. Vervolgens word je door een ervaren zweefvlieger opgevangen en loop je de hele dag mee in het vliegbedrijf. Je maakt tenminste drie vluchten, een kennismakingsvlucht en twee vluchten met een instructeur, en krijgt briefings en debriefings. Een dagcursus kost €125,-.

 

Bij het vliegen zijn er limieten aan de lengte en het gewicht van de passagiers. Als je langer dan 2.00 meter en/of zwaarder dan 100 kg bent is het helaas niet mogelijk om bij ons te komen zweefvliegen. Zit je in de buurt van deze limieten, laat dat dan bij je aanmelding weten.

 

Als je de smaak te pakken hebt kun je na de dagcursus een weekcursus volgen of natuurlijk meteen lid worden.

 

Wanneer kun je langskomen?

Kijk in onze jaaragenda om te zien op welke dagen je welkom bent om met ons mee te vliegen. Meld je aan via het contactformulier.

 

Corona protocol

De beperkingen rondom Corona zijn grotendeels opgeheven. Toch zijn er nog wel wat regels waar we ons aan houden. Hieronder staan de regels zoals die op dit moment gelden. Vanwege de actualiteit zouden die nog kunnen veranderen. Hou zelf ook de ontwikkelingen in de gaten.

 • Algemeen geldende regels:
  • Je mag geen koorts hebben of last hebben van benauwdheidsklachten.
  • Er mag niet recentelijk (5 dagen voor de afspraak) zijn vastgesteld in een lab dat je corona hebt gehad.
  • Je mag geen contact hebben gehad met een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 10 dagen voor de afspraak terwijl diegene nog klachten had.
  • Je mag niet in thuisisolatie zitten omdat je contact hebt gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld.
  • Kom niet naar het veld als je corona verschijnselen hebt: koorts, neusverkouden etc.
 • Op ons veld worden de normale hygiëne- en afstandsregels gehanteerd die overal gelden. Er staat een fles met handgel. Voor het instappen s.v.p. je handen daarmee reinigen.