Terlet

Terlet als thuisbasis

Dit is het mooiste zweefvliegveld van Nederland. Hier tref je de beste zweefvliegcondities aan. Als het érgens thermisch is, dan is het wel boven Terlet! We zijn daar van maart t/m oktober elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag actief. Ook tijdens feestdagen vielgen en soms is er een extra vliegdag. Tijdens de kampweken in Frankrijken vliegen we door, weliswaar beperkt.

 

Naast zweefvliegveld is Terlet ook een natuurgebied. Er loopt dan ook divers wild rond en daarom moet het gebied met zeer veel zorg en respect voor de natuur worden behandeld. Vanaf het terras van restaurant de Thermiekbel is er een prachtig uitzicht over Terlet.

 

Het veld op de Veluwe is al ruim 70 jaar het nationale zweefvliegcentrum. In 1950 werd het met overheidssteun opgericht om de Nederlandse jeugd te stimuleren een baan in de luchtvaart te kiezen. Terlet is door zijn lange bestaan een begrip geworden in de zweefvliegerij.

 

Elke vliegdag vindt er voor vliegers een briefing rond 10:00 uur plaats in het restaurant, tenzij anders vermeld via Twitter. Er wordt in principe elke dag van de week op Terlet gevlogen, ook door andere clubs. GPL-houders van andere clubs mogen zich bij ons aansluiten en tegen een vast tarief een start maken, en GAE-leden met een brevet mogen bij andere clubs starten.

 

Bereikbaarheid

Terlet ligt op de Veluwe, 7 km ten noorden van Arnhem.

 

Via de weg is Terlet bereikbaar:

- vanuit richting Apeldoorn (A50), waarna je vervolgens afslag nr. 21 neemt en aan het eind van de weg de borden 'Terlet' volgt.

- Vanaf de A12 neem je afslag nr. 26 'Arnhem Noord', waarna je de borden 'Terlet' volgt.

 

Het adres van Terlet is: Apeldoornseweg 203, 6816SM, Arnhem   

Op Google Maps zijn we ook te vinden: kaart weergeven.


Openbaar Vervoer
Terlet is niet (meer) bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vanaf station Arnhem Centraal kun je eventueel een taxi nemen of een NS-fiets huren. Met de fiets loopt de route (met name het eerste deel in Arnhem) behoorlijk omhoog. De afstand is ongeveer 10 kilometer.

 

Bezoekers

Het is absoluut niet toegestaan om zonder begeleiding het veld te betreden. Bij een zweefvliegbedrijf liggen er (vrijwel onzichtbaar) kabels die plotseling in beweging kunnen komen bij het optrekken van de kisten. Van een vliegtuig losgekomen kabels vallen ergens op het veld neer, daaraan zitten metalen delen die je beter niet op je hoofd kunt krijgen. Binnenkomende vliegtuigen kunnen landen op delen van het terrein waar een argeloze wandelaar het niet verwacht. Bij aankomst dus melden via het telefoonnummer van de startbus: 06-41861457.

 

Restaurant De Thermiekbel

De Thermiekbel heeft een eigen facebookpagina.

Terlet vanaf 6 km hoogte

Zondag 20150419 vanuit het NW over het veld richting Arnhem Rheden:

2015.04.22109

 

 

2015.04.1313

Jaaragenda Terlet veldgebruik

2015.03.1502

Op Terlet vliegen verschillende clubs met bij elkaar bijna 1000 leden.

Het gebruik van het veld vind je hier. De te gebruiken strips worden op de vliegdag zelf door de verschillende DDI's en starteiders afgestemd.

Bij calamiteiten

Startbus GAE TEL : 06 - 41 86 14 57

Alleen in gebruik als er door de GAE gevlogen wordt.

Calamiteiten plan V20200301-2.pdf

 

Reglementen Terlet

Als je ingelogd bent zul je hieronder de verschillende reglementen van Terlet zien.