Theorie

De opleiding

Tijdens de praktijkcursus geven de instructeurs een aantal korte theorielessen. De nadruk ligt hierbij op kennis die je direct kunt toepassen tijdens het vliegen. Als je na de cursus zou besluiten om door te gaan met de opleiding tot zweefvlieger, is er tijd genoeg om dieper op de zaken in te gaan. Wanneer je bij GAE begint met zweefvliegen, krijg je van ons het boek "Elementaire Vlieg Opleiding".

 

Zodra je solo vliegt, ga je door met "De voortgezette opleiding 1". Hierin maak je alvast kennis met de gang van zaken op een zweefvliegveld en worden een aantal basisbegrippen van het vliegen uitgelegd. Ter plaatse ontvang je een logboekje om alle vluchten in bij te houden.

Hierna begin je met het verfijnen van je vaardigheden en is het belangrijk om het boekje "Voortgezette vliegopleiding 2" te gaan bestuderen, aan te schaffen via de webshop van de KNVvL.

 

LAPL(S) 

Na je eerste solovlucht kan je gaan denken over het behalen van je vliegbrevet, genoemd LAPL(S). Hiervoor zal je ook een theorie-examen moeten doen, waar in de volgende vakken geëxamineerd wordt:

 

 

 

 

Gewoonlijk worden er in de winter theorielessen door de club verzorgd en kun je aan het einde van de lessen je theorie-examen doen.