Cursus

Met een cursus maak je kennis met veel aspecten van het zweefvliegen onder begeleiding van deskundige instructeurs en ervaren piloten. Je kunt in de cursus vrijblijvend proeven aan de collegiale sfeer die een vliegclub 'in de lucht houdt', aan de techniek van de vliegtuigen en aan het vliegen zelf. Je kunt ervaren hoe het is om met thermiek naar flinke hoogten te stijgen en grote afstanden af te leggen.

 

Bovendien krijg je de theorie van het opstijgen, vliegen en landen uitgelegd, kortom, je weet waar je het over hebt als je een cursus gevolgd hebt.

 

Er zijn cursussen van een dag tot twee weken te volgen, al naar gelang je interesses en de tijd die je er aan wilt besteden. En je kunt kiezen of je bij Terlet op de Veluwe of in Frankrijk bij Saint-Florentin wilt vliegen. Beide velden zijn ruim bemeten en zijn zeer veilig om te bevliegen, en ideaal voor cursisten om met het vak kennis te maken.

 

We zien vaak dat cursisten het daaropvolgende jaar doorstromen naar de opleiding om het brevet te halen. Ze worden dan lid van de club en velen draaien meteen al volop mee in het vliegbedrijf. Want zoals gezegd: vliegen is een sociale sport, je hebt elkaar nodig om in de lucht te kunnen komen om er dan zo lang mogelijk te blijven. Hoe dat precies gaat: kom maar eens kijken en maak eens een proefvlucht of loop een keer mee op de strip om te zien hoeveel plezier we hebben.

 

Vul van te voren even het contactformulier in, dan kunnen we je vanuit het restaurant 'De Thermiekbel' begeleiden naar de startplaats midden in het natuurgebied.