Cursus

Met een cursus maak je kennis met veel aspecten van het zweefvliegen onder begeleiding van deskundige instructeurs en ervaren piloten. Je kunt in de cursus vrijblijvend proeven aan de collegiale sfeer die een vliegclub 'in de lucht houdt', aan de techniek van de vliegtuigen en aan het vliegen zelf. Je kunt ervaren hoe het is om met thermiek naar flinke hoogten te stijgen en afstanden af te leggen. Bovendien krijg je de theorie van het opstijgen, vliegen en landen uitgelegd. Kortom, je krijgt een goede indruk van deze prachtige sport.

 

Er zijn cursussen van een dag tot meerdere weken te volgen, al naar gelang je interesses en de tijd die je er aan wilt besteden. En je kunt kiezen of je op Terlet (Veluwe) of in Saint-Florentin (Frankrijk) wil vliegen. Beide velden zijn ruim bemeten en zijn zeer veilig om op te vliegen. Ideaal voor cursisten om met zweefvliegen kennis te maken.

 

We zien vaak dat cursisten meteen of in het volgende jaar doorstromen naar de opleiding om het brevet te halen. Ze worden dan lid van de club en draaien meteen al volop mee in het vliegbedrijf. Want zoals gezegd, vliegen is een sociale sport. Je hebt elkaar nodig om in de lucht te kunnen komen om er dan zo lang mogelijk te blijven. Hoe dat precies gaat? Kom maar eens kijken en maak eens een kennismakingsvlucht of loop een keer een hele dag mee op de strip (daglidmaatschap) om te zien hoeveel plezier we hebben.

 

Vul van te voren het contactformulier in, dan kunnen we je vanaf het restaurant 'De Thermiekbel' begeleiden naar de startplaats midden in het het prachtige natuurgebied van Terlet.