iFly

 

 

Op dit moment  (2023 ) is nog niet zeker of de iFly regeling zal worden voortgezet.

Bij GAE hebben we een aantrekkelijk tarief voor jongeren en kent het KNVvL lidmaatchap ook een lagere contributie indien je jongere bent.

 

Wat zijn de iFly voorwaarden?mathilde kijkt toe en silvian eigenlijk ook

- Ben jij tussen 14 en 19 jaar ?

- Ben je normaal gezond?
- Denk je wel eens aan een beroep in de luchtvaart?
- Doe je HAVO of VWO?
- Heb jij Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde in je vakkenpakket?
- Heb jij nog niet eerder zweefvliegles gehad?

 

 

Ja?

Dan willen wij jouw opleiding tot zweefvlieger sponsoren!

 

Hoe dat kan?
Het is bewezen dat zweefvliegers een belangrijke voorsprong hebben bij de opleiding tot beroepsvlieger. Daarom subsidiëren de EPST, de KNVvL en GAE de opleiding van aspirant beroepsvliegers.

 

De kosten:

De kosten voor een jaar lidmaatschap en onbeperkt vliegen (dus geen kosten per start, een all-in tarief) zijn te bekijken op de tarievenpagina.

- Sponsoring GAE: € 95 (vrijstelling inschrijfgeld)

- Gratis boeken: € 14

- Sponsoring EPST / KNVvL: €250
- Sponsoring KNVvL: € 33,50 (korting contributie KNVvL)

- Sponsoring GAE: € 25
  Totale korting: € 417,50!

 

mathilde haakt aan 

Waarom bij Gliding Adventures Europe?

Ons motto is niet voor niets "Bij ons vlieg je meer!". Wij hebben een enorme vloot en een bijzonder efficiënt 'vliegbedrijf'. Daardoor kun je bij GAE aantoonbaar meer vluchten maken dan bij welke andere Nederlandse zweefvliegclub ook. 

 

Bovendien staan we bekend om onze goede en gezellige opleidingskampen in Frankrijk, waar Nederlandse instructeurs je in rap tempo opleiden. Je maakt er zoveel vluchten dat het vaak lukt om al tijdens het kamp de solostatus te behalen!

In de weekenden erna (of ervoor) en ook doordeweeks kun je dichter bij huis blijven en werken aan je techniek, en wel op het mooiste zweefvliegveld van Nederland: Terlet. En genieten natuurlijk ... van het gevoel zélf een vliegtuig te besturen, van de stilte in de lucht en de gezelligheid op de grond!

 

 

 

 

 

Een nieuwe hobby door iFly, het verhaal van Mathilde Bolt! iFlyster en verslaafd aan het zweefvliegen!

De stap om iets werkelijk te gaan doen wat je altijd al fantastisch lijkt, is vaak groter dan je verwacht. Helemaal als het gaat om iets wat in het begin nog spannend lijkt, waar veel tijd in gaat zitten en niet vijf minuutjes lopen van huis is. In mijn geval wmathilde is blijas ik ook nog druk met mijn examenjaar, voetbal, werk en noem zo maar op. En toch, toen ik te horen kreeg van de iFly opleiding en nadacht wat nou echt mijn droom was, twijfelde ik geen moment meer: Ik wil leren vliegen, en het liefst zo snel mogelijk!

 

De opleiding

Het begin van de opleiding begon al goed met een introductiedag bij de EPST in Utrecht. Alle iFly-leden uit Nederland kwamen daar samen om info te krijgen over de opleiding en het zweefvliegen zelf. Ook mochten we een vlucht maken in de simulator van de Boeing 737! Het leren vliegen begint daarna bij je eigen club, in mijn geval Gliding Adventures Europe (GAE).

 

GAE, mijn beste keuze

Stapje voor stapje leer je steeds meer zelf te doen gedurende de vlucht, tot je alles zelf kan. Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het mogelijk om te vliegen en vaak nog op meer dagen! Dus je kunt makkelijk zelf bepalen wanneer je gaat. Natuurlijk vond ik het in het begin nog spannend, maar hoe vaker ik vloog hoe leuker het werd! Naast het vliegen is de sfeer op het veld super. Iedereen helpt elkaar, zodat we zoveel mogelijk kunnen vliegen. Ik heb zelfs weleens dagen gehad waarop ik negen starts heb gemaakt! Ook leer je ontzettend veel leuke mensen kennen waarmee je veel gezelligheid en dezelfde hobby mee mag delen. 

 

 

 mathilde vliegt

Just do it!

Of ik volgend jaar verder wil gaan? Zeker weten! Dus iedereen, wiens droom het is te leren vliegen, raad ik met volle teugen aan de iFly-opleiding te doen. Het biedt een mooie subsidie aan en zal je uiteindelijk geweldige en leerzame dagen geven op het vliegveld!  En voor de meisjes die twijfelen door de ‘mannenwereld’? Vaak is het juist extra leuk als meisje. ;) Tot volgend jaar, ik ben er weer bij!

 

 

Meer weten?

Neem contact op met onze secretaris voor meer details of om nog eens - vrijblijvend - voor te rekenen wat je na de subsidie zelf nog moet betalen, afhankelijk van wat jij graag wilt.

 

 

 

Aanmelding

Lees eerst rustig de voorwaarden door via deze link en vul dan dit formulier in,

en héél belangrijk: vergeet niet GAE als je club van voorkeur in te vullen.