Laatste nieuws archief 2009

24-12-2009

GAE wenst iedereen een fijne kerst!

GAE wenst iedereen een fijne kerst!

 

Checkride with Santa Claus:

 

Santa Claus, like all pilots, gets regular visits from the Joined Aviation Authorities, and it was shortly before Christmas when the JAA examiner arrived.

In preparation, Santa had the elves wash the sled and bathe all the reindeer. Santa got his logbook out and made sure all his paperwork was in order.

The examiner walked slowly around the sled. He checked the reindeer harnesses, the landing gear, and Rudolf's nose. He painstakingly reviewed Santa's weight and balance calculations for sled's enormous payload.

Finally, they were ready for the checkride. Santa got in and fastened his seatbelt and shoulder harness and checked the compass. Then the examiner hopped in carrying, to Santa's surprise, a shotgun.

"What's that for?" asked Santa incredulously.

The examiner winked and said, "I'm not supposed to tell you this, but you're gonna lose an engine on takeoff."

13-12-2009

Theoriecursus GPL

Theoriecursus GPL

Het rooster voor de komende theoriecursus is bekend. De lessen zullen op 2 januari 2010 van start gaan en doorlopen t/m 13 maart. Op 20 maart zullen de examens worden gehouden. Voor eventuele herkansingen moet nog een datum worden bepaald. Het rooster kan je bekijken in onze Agenda.

 

Er zijn dit jaar vijftien aanmeldingen voor de cursus! Dat betekent vast weer een hoop gezelligheid, naast dat het doel natuurlijk zal zijn om iedereen voor de vakken te laten slagen!

De cursus is geheel vrijblijvend, echter is uit ervaring gebleken dat de slagingskans behoorlijk wordt vergroot als je met alle lessen goed mee doet.

 

Belangrijk! Het theorieboek is helaas niet meer in druk verkrijgbaar bij de KNVvL. Daarom dien je de stof voor jezelf uit te printen.

De officiële website waar alle examenvoorschriften te vinden zijn, is: www.brevet.aero

 

 

De actuele theoriestof kan je downloaden vanaf de website van het CIV.

Een handige website, waar oa. veel oefenmateriaal en interactieve tools te vinden zijn, is: www.zweefvliegopleiding.nl/gpl

De deelnemerslijst, syllabi en overige nuttige documenten zijn te vinden op de ledenpagina.

 

Denk je nu tijdens het lezen van dit bericht, 'hé ik wil ook nog meedoen!'. Dat kan! Laat dat dan zo snel mogelijk weten via het contactformulier.

15-11-2009

Theoriecursus GPL! - update 23/11

Theoriecursus GPL! - update 23/11

Ook komende winter zullen we weer een volledige theoriecursus organiseren voor het behalen van het Glider Pilot License.

Alle vakken, hieronder genoemd, zullen in de leuke lessen aan bod komen.

 

  • meteorologie
  • aerodynamica
  • constructie
  • instrumenten
  • navigatie
  • voorschriften
  • menselijke factoren

Momenteel wordt er gewerkt om het lesrooster compleet te krijgen. De lessen zullen vanaf 2 januari gaan plaatsvinden op elke zaterdag van 11:00 tot 16:00 in het kantoor van Wim Woensdregt aan de Grasweg 49 te Amsterdam. De cursus wordt afgesloten met de theorie-examens op 20 maart.

 

Aan alle leden die nog hun theorie moeten halen, wordt de oproep gedaan om mee te doen aan de cursus, en vervolgens enkele/alle examens te doen! Geef je dus vóór 1 december 2009 op via het contactformulier, zodat je dit jaar kan gaan werken aan het behalen van je GPL.

 

De cursus is geheel vrijblijvend, je mag ook voor zelfstudie kiezen. Ook kan je ervoor kiezen om slechts enkele vakken te volgen in plaats van het hele pakket. Uit ervaring in het verleden is gebleken dat het volgen van de cursus de kans op slagen toch aanzienlijk zal verhogen! En naast dat het leerzaam is, zal het ook weer enorm leuk en gezellig zijn om in de winter toch met zweefvliegen bezig te blijven.

Voor kopie-kosten ed. zal een eigen bijdrage worden gevraagd van €15,-.

 

De examenstof en het theorieboek kan je online inzien en vervolgens uitprinten via zweefvliegopleiding.nl/gpl. Examenregelement en overige officiele voorschriften zijn te vinden op www.brevet.aero (onder Zweefvliegen).

09-11-2009

Reminder ALV

Op zaterdag 14 november in Bilthoven de Algemene Ledenvergadering gehouden met aansluitend een borrel en buffet!

Bij deze bent u, als lid, van harte uitgenodigd.

Aanvang ALV om 17.00 in het Padvindershuis Akoteh aan de Sperwerlaan te Bilthoven.


Wilt u meedoen met de borrel en het buffet geef dat dan tijdig door want alles voor het eten en drinken moet speciaal gehuurd en besteld worden. Meedoen met de borrel en het buffet kost 20 euro per persoon.

Het is daarom van belang dat we uiterlijk woensdag 11 november weten of u:
 
WEL of NIET naar de ALV komt, u dient dus ALTIJD te reageren op deze mail.
WEL of NIET meedoet met borrel en buffet

aan/afmelden via: secretaris@zweven.eu
 
Verder goed om te weten:
De agenda en de overige stukken worden zsm per e-mail verstuurd.

Zij die een functie in het bestuur of een commissie ambiëren kunnen dit tevoren kenbaar maken.
Bij verhindering gaarne bericht.

Over de lokatie:
Het Padvindershuis heeft geen huisnummer en ligt enigszins verscholen tussen de bomen aan de Sperwerlaan recht tegenover de Burg. van der Borchlaan, de weg naar Camping de Biltse Duinen. Voer deze weg in in routeplanner of autonavigatie. postcode: 3722 GZ . Zeer dringend verzoek parkeer aan deze weg de auto zodat het gebouw goed toegankelijk blijft voor o.a de catering en hulpdiensten.

Auto: Parkeren is gratis in Bilthoven
Trein: Het station ligt op 10 minuten loopafstand.

31-10-2009

Dit weekend niet vliegen

Dit weekend niet vliegen

Er wordt in het weekend van 31 oktober en 1 november niet gevlogen op Stadtlohn. Dit in verband met slechts een beperkt sleepbedrijf. Ook de weersverwachting ziet er niet al te best uit.

Wellicht dat er nog een andere laatste vliegdag wordt ingepland. Houd het laatste nieuws dus in de gaten!

27-10-2009

Einde herfstkamp 2009

Einde herfstkamp 2009

Het is alweer voorbij, het herfstkamp is over en gesloten, en daarmee hebben we dit jaar voor de laatste keer afscheid genomen van St Flo.

Het was een enorm goed kamp, waarbij we 6 van de 7 dagen hebben gevlogen en er zelfs thermische vluchten zijn gemaakt.

 

Het GAE thema "bij ons vlieg je meer!" werd maar weer eens bevestigd. DBO'ers maakten zo'n 6 starts op een dag. Lange vluchten vonden plaats, waarbij de TEK het recordje van een ruim 2 uur durende vlucht had! Ook zijn er prestaties geleverd. In slechts één week is een van de jonge GAE telgen SOLO gegaan!! Klik hier voor een filmpje daarvan.

 

Herfstkamp 2009: een groot succes! Op naar het voorjaar(skamp), wat ook veel leuks in het vooruitzicht brengt. Zoals de 'Bourgondië Bokaal', een wedsrijd die we in mei op Flo zullen organiseren. En vergeet ook St. Remy niet, in de krokusvakantie! Meer verhalen in de opkomende nieuws-update!

26-10-2009

Einde herfstkamp 2009

Einde herfstkamp 2009

Het is alweer voorbij, het herfstkamp is over en daarmee sluiten we st florentin af voor dit jaar.
Het was een goed kamp, met 6 van de 7 dagen vliegweer en zelfs thermiek! Lange vluchten zijn gemaakt en prestaties zijn geleverd. Er is zelfs van de jonge GAE telgen SOLO gegaan!! Kijk hier voor een filmpje daarvan.

Herfstkamp 2009; een groot succes! Op naar het voorjaarskamp die ook veel leuks in het vooruitzicht brengt (vergeet ook St. Remy niet), een heuze wedstrijd! Meer verhalen in de opkomende nieuws update!

 

 

 

 

 

21-10-2009

Herfstkamp update

Herfstkamp update

Een korte update over het herfstkamp. Met zo'n 15 enthousiaste deelnemers is het een gezellige groep hier op Saint Florentin. Momenteel regent het helaas, maar we vermaken ons uitstekend met oa. live gitaarmuziek. Ook vlamt er elke avond buiten weer een kampvuur waar omheen de nodige sterke verhalen de ronde doen..

Zondag t/m dinsdag is er flink veel gevlogen en is het zelfs thermisch geweest met een duurrecord(je) van 1,5 uur!

Morgen hopen we weer vroeg te beginnen met vliegen, het belooft mooi weer te worden en waarschijnlijk zelfs thermisch, achter het koufront wat ons nu passeert.

 

Niels Visser is zo goed geweest om nog wat foto's van het afgelopen zomerkamp online te zetten, klik hier om ze te bekijken!

19-10-2009

Nationale Zweefvliegdag 2009

Tot 31 oktober kun je je nog aanmelden voor de Nationale Zweefvliegdag in het Fryske Gorredijk! Dit jaar georganiseerd door de al even Friese Aero Club. Een prachtige dag met een heel erg leuk en gevarieerd programma voor iedereen die van zweefvliegen houdt!

 

De NZD wordt natuurlijk nog mooier als er GAE-ers bij zijn, dus meld je aan! op www.nzd2009.nl

 

Er is ook een heus zweefvliegfilmfestival...

 

 

15-10-2009

Nieuwe GAE update online

Nieuwe GAE update online

De nieuwe GAE update, oktober 2009, is hier te bekijken.

page loading