GAE Update oktober 2009

Herfstkamp 2009

Vanaf volgende week is het weer zover: het GAE herfstkamp zal dan in alle hevigheid los barsten! 

Er wordt op het moment hard gewerkt om de (enorme) deelnemerslijst compleet te krijgen, en deze zal zo snel mogelijk in het ledengedeelte van de website worden geplaatst en worden toegstuurd aan alle deelnemers.
Ben je nog een zwevende twijfelaar? Zal het weer goed zijn? Is er thermiek? Zal ik veel kunnen vliegen? Is er kampvuur? Is er wijn en bier? Wordt het wel gezellig? Jazeker! Is op al die vragen het antwoord, en zo niet, dan toch. Stuur dan nog snel even je aanmelding naar de secretaris.

Alvast een uitvoerige voorbeschouwing houden, kan op het forum. Ook evt. carpoolen kan via het forum.

Tot volgende week! 

 

GPL bijna verlopen?

Ga mee op herfstkamp, zo 18 t/m za 24 oktober, St. Flo. Het meest relaxte kamp van het jaar staat voor de deur. Veel vliegen en misschien zelfs thermiek.
Geef je nu last minute op bij secretaris@zweven.eu

 

Zomerkamp

Het kamp ligt inmiddels al weer ver achter ons. Vergeten zijn we het nog lang niet. Van de 35 vliegdagen is er niet een verloren gegaan! Uniek! Vrijwel iedere dbo-er is solo gegaan; sommigen in minder dan een week, vrijwel iedereen binnen twee weken. Een versnelde opleiding bij uitstek!
Prettig was ook dat de volledige camping weer in gebruik kon worden genomen. Het was weer heerlijk rond het kampvuur. Volgende week weer!

 

Logboeken!

Iedere piloot dient een afgetekend overzicht bij te houden van alle vluchten, waarin hij of zij bestuurder van een vliegtuig is geweest. Dit is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook is het makkelijk voor instructeurs om zo je ervaring snel in te kunnen schatten, wat dat betreft geen verschil tussen DBO'er, solist of ZVB'er.
Schrijf dus niet alleen je starttijden op, maar houd ook (kort) bij wat voor opmerkingen je van instructeurs hebt gehad. Of als je solo hebt gevlogen, wat je tijdens de vlucht gedaan hebt, en of er nog bijzonderheden waren.
Ook kan je bij brevetaanvraag of verlenging gevraagd worden om kopieën van je logboek op te sturen aan de KNVvL.
Onlangs zijn alle startlijsten tot en met het zomerkamp van 2009 op de website geplaatst. Graag dus van nu af aan, iedereen met een up to date logboek op de strip verschijnen!

Tip van de dag: Werk je logboek na een vlucht of vliegdag meteen bij, zodat je nog weet wat voor opmerkingen je erbij moet plaatsen. Vraag dan ook meteen om een handtekening bij de instructeur, zodat je vlucht is afgetekend.

 

Crisis?

De fabrikant van de opvolger van onze van Gelder lier, MEL is failliet. Ook de Lak fabriek in Litouwen is failliet. Het ziet er naar uit dat de SZT (de Stichting Zweefvliegers Terlet) binnenkort failliet gaat. Beide fabrieken gaan naar het lijkt een doorstart maken en ook op Terlet gaat volgend jaar vast wel weer gevlogen worden. En wij? Met een lichte stijging van het ledental ten opzichte van vorig jaar gaat het best goed met ons. Opvallend is het grote aantal clubs dat met ons wil samenwerken in Frankrijk op allerlei gebied. Voor ons één van de redenen om volgend jaar zes weken zomerkamp te houden.

 

Algemene Leden Vergaring (ALV) 14 november

Op zaterdag 14 november wordt de Algemene Ledenvergadering van GAE gehouden.
Ieder betalend GAE lid is welkom op deze vergadering. De aanvang is 16:30 uur. De locatie is het bekende padvindershuis te Bilthoven. Aansluitend zal een eenvoudig doch voedzaam maal worden geserveerd.

 

TABOE
Kent GAE taboes? Ja, eentje! TABOE staat voor Training Aan Beginnende Overland Experts. Het doel is het stimuleren van overlandvliegers door middel van allerlei theoretische en praktische trainingen. Doelgroep is iedereen met enige overlandervaring. Binnenkort start het winterprogramma.
Meer weten? Zie http://taboe.zweefvlieg.net


Foto's zomerkamp

Het zomerkamp 2009 is alweer een tijdje voorbij en ook op stadtlohn is er in de tussentijd alweer veel gevlogen. Foto's zijn altijd leuk om terug te zien, dus klik hier voor de foto's die door Maarten zijn gemaakt in week 4.

Iedereen die foto's gemaakt en online heeft, mail ze even door via het contactformulier of zet ze op het forum zodat iedereen ze kan zien!

 

Startlijsten Zomerkamp online

GAE leden kunnen weer de meest recente startlijsten bekijken via onze website. Je moet daarvoor eerst inloggen op de ledenpagina, vervolgens klik je in het linkermenu op 'GAE-Starts'

Om even door te gaan op de site. De site heeft sinds de lancering bijna 200.000 bezoekers mogen verwelkomen. Iets waar wij best wel trots op zijn.

 

Baanverlenging Stadtlohn

In september is Stadtlohn voor drie weken dichtgegaan omdat de baan verlengt en verbreed werd. Dit was een grote storing voor het weekendbedrijf dat in al die weken vrijwel stil heeft gelegen. Gelukkig is het veld nu weer open en hebben we nu in beide richtingen een lange lierbaan.

 

Verjaardagen

Verjaardagen

2 oktober: Tinneke Carolus
3 oktober: Merel Bekkers
11 oktober: Harry Tomesen
23 oktober: Hans Jannink 
24 oktober: Philander van Hien
27 oktober: Boudewijn Richard  

2 november: Chris Leicher
4 november: Jochem Ligthart
8 november: Hans Bonema
19 november: Pim Tomesen
17 november: Olivier Weisz
20 november: Hans Dijkhuizen
30 november: Peter Pastoor

Van harte allemaal!

 

Verjaardagen 2

Iedereen die toegang heeft tot de GAE-ledenlijst kan zelf heel eenvoudig zien wie wanneer jarig is. Tik daartoe in het schermpje "Relatie zoeken" de drieletterige afkorting van de maand in (bijvoorbeeld "okt" voor alle verjaardagen in oktober en klik dan op "Zoeken".
(De volgende afkortingen worden gebruikt: jnr, feb, mrt, apr, mei, jun, jul, aug, sep, okt, nov, dec)

 

Kijk hier 'es!

 

Aerobatics op Flo tijdens het zomerkamp (van onder andere onze 'eigen' Olivier)

 

Agenda

De data voor 2010 zijn bekend. Reserveer ze in je agenda. Belangrijkste punten: we gaan weer naar St. Remy in 2010, we gaan een wedstrijd organiseren op Flo en we gaan een week extra op zomerkamp. Bekijk de details op http://zweven.eu/Agenda/

 

Colofon
Voor aan- en afmeldingen op deze nieuwsbrief en voor vragen, opmerkingen of suggesties kun je terecht bij het bestuur
(
zweven.eu@gmail.com ) of bij het secretariaat: (secretaris@zweven.eu).

Hoewel de uiterste zorg is besteed aan de inhoud van deze nieuwsbrief kan niet volledig worden ingestaan voor eventuele fouten
en onvolledigheden. GAE aanvaardt daarvoor geen aansprakelijkheid

Niets van deze nieuwsbrief mag worden vermenigvuldigd op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van GAE.