Vliegvakanties

 
 

Gliding Adventures Europe organiseert al sinds haar oprichting uitgebreide zweefvliegkampen in Frankrijk. Je kunt wel zeggen dat dit onze specialiteit is. De activiteiten vinden plaats op ons tweede thuisveld, het vliegveld van Saint-Florentin (25km noordoost van Auxerre). Actuele info over praktische zaken vindt je hier.

 

Het vliegveld van Saint-Florentin is zeer ruim en daarom bijzonder geschikt voor beginnende zweefvliegers. Ook ervaren zweefvliegers kunnen hun hart ophalen: het gebied leent zich uitstekend voor prestatievluchten. Zo worden op dit veld vaak de Franse Nationale kampioenschappen zweefvliegen georganiseerd.

 

De gunstige ligging garandeert over het algemeen uitstekend vliegweer. Op het vliegveld ligt een camping voor de deelnemers met uitstekende sanitaire voorzieningen. In de buurt zijn er ook voldoende kleine hotelletjes. In de interessante omgeving van Saint-Florentin zijn er volop mogelijkheden voor korte excursies.

 

Kijk bij jaaragenda om te zien in welke weken we dit jaar naar Saint-Florentin  gaan.

 

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak met het 'halve dag'-systeem gewerkt. Dit houdt in dat je de ene dag met je ploeg in de ochtend (09.00 - 15.00), en de volgende dag in de middag (15.00 - tot zonsondergang) vliegt. Hierdoor houd je dus ook nog wat tijd over voor uitslapen of uitstapjes. Per ploeg worden er twee instructeurs ingedeeld, waardoor een leerling in principe een hele week dezelfde instructeur behoudt. De ervaring leert dat het 'halve dag'-systeem erg efficiënt werkt. Er wordt meer, beter en enthousiaster gevlogen en meegeholpen op de grond, dan wanneer je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat met een grote groep op het veld zou moeten zijn.

 

Indien je lid bent van de club kan je voor een gering bedrag per week mee op kamp naar Frankrijk. 

Je mag dan gebruik maken van de volgende extra's:

  • Het hele seizoen kun je (weekenden en woensdag tot en met vrijdag) vliegen op Terlet.
  • Safari's: 2- of 3-daagse vliegexcursies in en rondom Nederland.
  • Extra vliegkampen zoals bijvoorbeeld een weekje hellingvliegen in St. Remy.

Als je geen lid bent kun je ook mee op kamp. Je kunt dan gebruik maken van een 7-daagse zomercursus of herfstcursus of je kunt als gastvlieger mee en kabeltjes kopen.

 

Voor een overzicht over de kosten kun je kijken op de pagina tarieven voor cursussen en opleidingen.