Laatste nieuws archief 2008

19-12-2008

Rent-a-Winch

Rent-a-Winch

De website is zojuist uitgebreid met informatie over het huren van onze lier. We waren dit het afgelopen seizoen al van plan, maar dat bleek een beetje te ambitieus op zo'n korte termijn. We zijn er nu echter helemaal klaar voor.

De pagina's zijn te bewonderen onder "Rent-a-Winch".

Het lijkt een gat in de markt te zijn, want de eerste aanmeldingen zijn nu al binnen!

01-12-2008

Data 2009

De data 2009 zijn bekend. Alle details staan onder https://www.zweven.eu/home/3

25-11-2008

Theorielessen 2008 - 2009

Eindelijk. Het ei is gelegt!

De organisatie van de theorielessen is rond. De lessen worden dit jaar gegeven in IJsselstein. Centraal gelegen en met alle gangbare soorten van vervoer te bereiken. Het exacte rooster en het exacte adres staan onder https://www.zweven.eu/home/3

 

De theorielessen zijn een must voor iedereen die dit nog niet heeft. De ervaring van voorgaande jaren leert dat degenen die de lessen volgen vrijwel allemaal slagen voor het examen. Van degenen die geen lessen volgen slaagt vrijwel niemand. Naast het volgen van de lessen is een serieuze voorbereiding noodzakelijk. Op zijn minst moet de te behandelen stof vooraf worden doorgenomen.

 

De stof staat in het boek "Theorie van het Zweefvliegen". Dit boek is uitverkocht en ondanks herhaalde beloften is de afdeling Zweefvliegen van de KNVvL er tot op heden niet in geslaagd een nieuwe druk uit te brengen. Het ziet er ook volstrekt niet naar uit dat dit binnenkort wel zal gaan lukken.

 

Gelukkig is de te behandelen stof te downloaden via https://zweefvliegopleiding.nl/gpl/index.html 

Via het rechtermenu kun je de stof voor de diverse vakken downloaden. Het vak meteo is via het ledengedeelte van deze website te downloaden. 

Uiteraard kun je ook proberen een boek te lenen van een ander GAE lid.

 

Voor het vak navigatie is een recente ICAO luchtvaartkaart The Netherlands 1:500.000 nodig. Deze kun je bestellen via de KNVvL: https://www.knvvl.nl/shop.htm  

 

Aanmelden kan (voorzover nog niet gedaan) via deze website of via secretaris@zweven.eu

21-10-2008

Herfstkamp -maandag-

's Ochtends nog even twee kisten monteren. Overdag een relaxed bedrijf. Toch maakt iedereen zo'n 6 starts. 's Avonds kan alles binnen in de hangaar staan.

19-10-2008

Herfstkamp -zondag-

Laat op gang gekomen, maar schitterend thermisch weer. In de afgelopen nacht heeft het gevroren, degene die in een tentje lagen, besluiten massaal om toch maar in het slaaphuis te gaan liggen. We hebben de rest van de week het rijk alleen. Het veld is namelijk (per NOTAM aangekondigd) gesloten voor vliegtuigen die niet op Flo gestationeerd zijn. De GAE vloot geldt als thuisvloot van Flo. De reden van de sluiting is dat de baan geëgaliseerd wordt. We hebben er met het vliegen geen last van.

11-10-2008

Startlijsten online

Alle startlijsten tot en met het zomerkamp staan nu weer online. Zie ledenpagina.

10-10-2008

Herfstkamp

Tijdens het herfstkamp mogen we gewoon ouderwets kamperen. Voor degenen die iets meer beschutting zoeken is er meer dan voldoende plaats in de slaapzalen.

We gaan koken in het franse clubhuis, dus we hoeven geen kooktent, etc. op te zetten.

10-10-2008

Nieuw rekeningnummer GAE

Per direct gaan we een nieuw rekeningnummer bij de Rabobank gebruiken. Dit heeft niets met de wereldwijde credietcrisis te maken; we hebben ten behoeve van de lierfinanciering een lening afgesloten bij de Rabobank en het is simpelweg een stuk handiger om daar nu alle bankzaken onder te gaan brengen.

Het nieuwe nummer:

Rabobank 12.52.07.255
BIC: RABONL2U
IBAN: NL33 RABO 0125 2072 55

 

Het oude nummer blijft overigens nog geruime tijd (zeker nog een jaar) bestaan.

07-10-2008

Update deelnemerslijst herfstkamp

zie leden --> GAE documenten

01-10-2008

Deelnemerslijst herfstkamp

De (voorlopige) deelnemerslijst van het herfstkamp is toegevoegd op de ledenpagina. Het herfstkamp kan zich in een meer dan uitstekende belangstelling verheugen!

page loading