GAE Update Januari 2009

Allereerst een gelukkig 2010 gewenst. Bij deze dan ook de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar!

Leden werven 2010

In het seizoen 2009 is er weer veel gevlogen. Jong en oud, iedereen heeft genoten. We hebben geweldige kampen gehad en ook veel nieuwe zweefvliegers opgeleid. Dat laatste is belangrijk, voor de club, de luchtvaart, en voor iedereen die ook wil leren vliegen.
We zullen er in 2010 weer alles aan gaan doen om weer zoveel mogelijk nieuwe zweefvliegers op te leiden en mensen te laten ervaren hoe het is om méér te vliegen! Maar daar hebben we wel nieuwe mensen voor nodig! Dat doen wij onder andere door flyers uit te delen, deel te nemen aan beurzen, reclame te maken op websites en Google, onze website te promoten, en uiteraard ons nieuwe opvallende logo.
Het echte werven van nieuwe vliegers komt echter op de huidige leden aan, de zogenaamde "Mond op Mond" reclame! Dat is nog altijd de meest effectieve methode. Dus ken je iemand, die ergens op een verjaardag, feestje, wandelingetje door het park, heeft laten vallen dat hij/zij wel eens zou willen vliegen, laat staan het zelfs leren, neem hem of haar dan gewoon eens mee in het weekend! Vergeet ook niet dat als je een nieuw lid aanmaakt, je 45 euro korting krijgt op je lidmaatschap!

Al voor €25 kan je iemand een introductie vlucht laten maken (ook leuk als cadeau). Vaak is iemand binnen korte tijd enorm enthousiast, wordt (met veel korting) lid, gaat mee op kamp en vliegt binnen "No time" solo!

Lees je dit nu en denk je: "Nou, ik ken wel iemand die zweefvliegen heel gaaf zal vinden". Vertel een leuk verhaal over de club en de kampen, stuur ze naar de site voor meer info en laat ze daar het contactformulier invullen!

 

Ifly 2010 bij GAE

Net als voorgaande jaren doen wij ook dit jaar weer mee aan de iFly regeling van de EPST en de KNVvL. Voorgaande jaren een groot succes en ook dit jaar proberen wij weer zoveel mogelijk jongeren (14 t/m 19 jaar) kennis te laten maken met zweefvliegen. iFly, wat is dat? Een regeling dit het mogelijk maakt om jongeren met flinke korting te laten zweefvliegen. Meer weten? klik dan hier. Aanmelden kan tot en met 15 januari 2010. Wees er dus op tijd bij!

 

Verslag Herfstkamp door Martijn Zondag

Zaterdag avond kwamen langzaam alle mensen aan. Na wat voorstellen was het tijd om de tenten op te zetten. Onder het eten werd er meer kennis gemaakt en wat gepland voor de volgende dagen. Op zondag werd er gevlogen met 3 kisten. Het weer was mooi en er was thermiek, kortom een mooie dag om mee te vliegen en de eerste vlieglessen te krijgen. Tot en met dinsdag is het mooi weer geweest, alleen woensdag was er veel regen. Ondanks de regen hebben we het heel gezellig gehad in het clubhuis. Gelukkig bleef het de volgende dagen redelijk weer, op de laatste dag na. Toen begon de dag met regen. We zijn toen maar begonnen met het afbreken van de kisten, wat overigens ook gezellig was. Gelukkig werd het wat beter en konden we met twee toestellen vliegen. Alle lierkabels waren al opgeruimd op een na. Met die ene lierkabel hebben we toen toch mooi nog 35 starts weten te maken.
Zoals eerder gezegd waren er wat nieuwe gezichten deze week, wat meestal niet gek is als je nieuw bent. Samen met twee anderen was ik nieuw. Die twee andere personen waren Kees Lemmens en Michiel Muilwijk. Zij hadden al vliegervaring, alleen ik niet. Door het mooie weer konden we het vliegen goed leren. Zo nu en dan thermiek, een landing met zijwind, of gewoon rustig weer, we hebben alles gehad. Dankzij dit mooie weer ben ik ook op de laatste dag solo gekomen. Daarvoor wil ik ook de instructeurs bedanken, met name Olivier Weisz. Ik was namelijk zijn eerste leerling die solo vloog.

 

Winterwerk

Zoals elke winter zal ook nu weer de vloot flink onderhanden worden genomen in de werkplaats in Westerlee. Zowel het vliegend als rollend materieel komt aan bod. Hierbij is altijd extra hulp gewenst!
Naast dat je enorm nuttig werk doet voor de club, waarbij je meteen een hele hoop leert over de vliegtuigen waarmee je vliegt, is het vaak ook nog erg gezellig om overdag samen in de werkplaats bezig te zijn en 's avonds na een goede hap en onder het genot van een drankje elkaars sterke verhalen te horen...
In principe wordt er, tot het begin van het seizoen, elk weekend gewerkt. Heb je zin om de club een handje te helpen, en daarmee ook meteen wat korting op je lidmaadschap te verdienen? Neem dan contact op met Wouter (materiaal@zweven.eu).

 

Logboeken!

Iedere piloot dient een afgetekend overzicht bij te houden van alle vluchten, waarin hij of zij bestuurder van een vliegtuig is geweest. Dit is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook is het makkelijk voor instructeurs om zo je ervaring snel in te kunnen schatten, wat dat betreft geen verschil tussen DBO'er, solist of ZVB'er.
Schrijf dus niet alleen je starttijden op, maar houd ook (kort) bij wat voor opmerkingen je van instructeurs hebt gehad. Of als je solo hebt gevlogen, wat je tijdens de vlucht gedaan hebt, en of er nog bijzonderheden waren.
Ook kan je bij brevetaanvraag of verlenging gevraagd worden om kopieën van je logboek op te sturen aan de KNVvL.

 

TABOE
Kent GAE taboes? Ja, eentje! TABOE staat voor Training Aan Beginnende Overland Experts. Het doel is het stimuleren van overlandvliegers door middel van allerlei theoretische en praktische trainingen. Doelgroep is iedereen met enige overlandervaring. Binnenkort start het winterprogramma.
Meer weten? Zie http://taboe.zweefvlieg.net

 

Gefeliciteerd

Martijn en Peter met de geboorte van hun eerste kind, Diederick.



Verjaardagen

Verjaardagen:

17 Januari: Tom van Deursen
17 Januari: Ton Veenboer
25 Januari: Daan Küppers
31 Januari: Mathilde van den Broek

3 Februari: Beau Jacobs
4 Februari: Martijn Zondag
10 Februari: Ad Streef
11 Februari: Martijn Jonkers
15 Februari: Jurre Klein
21 februari: Aad Wijtvliet
23 Februari: Paul Bookelman
25 februari: Tim Woensdregt

Van harte allemaal.


Verjaardagen 2

Iedereen die toegang heeft tot de GAE-ledenlijst kan zelf heel eenvoudig zien wie wanneer jarig is. Tik daartoe in het schermpje "Relatie zoeken" de drieletterige afkorting van de maand in (bijvoorbeeld "okt" voor alle verjaardagen in oktober en klik dan op "Zoeken".
(De volgende afkortingen worden gebruikt: jnr, feb, mrt, apr, mei, jun, jul, aug, sep, okt, nov, dec)


Kijk hier 'es!

 

Martijn Zondag zijn solo


Agenda

De data voor 2010 zijn bekend. Reserveer ze in je agenda. Belangrijkste punten: we gaan weer naar St. Remy in 2010, we gaan een wedstrijd organiseren op Flo en we gaan een week extra op zomerkamp. Bekijk de details op http://zweven.eu/Agenda/

 

Colofon
Voor aan- en afmeldingen op deze nieuwsbrief en voor vragen, opmerkingen of suggesties kun je terecht bij het bestuur
(
zweven.eu@gmail.com ) of bij het secretariaat: (secretaris@zweven.eu).

Hoewel de uiterste zorg is besteed aan de inhoud van deze nieuwsbrief kan niet volledig worden ingestaan voor eventuele fouten
en onvolledigheden. GAE aanvaardt daarvoor geen aansprakelijkheid

Niets van deze nieuwsbrief mag worden vermenigvuldigd op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van GAE.