Bij ons vlieg je meer!

 

Bij GAE vlieg je meer. Zowel het aantal uren als het aantal vluchten dat een gemiddeld GAE lid maakt is het hoogste van Nederland!

Dat komt door ons efficiente vliegbedrijf, de vele vliegdagen en onze beroemde kampen in Frankrijk.

 

In Nederland vliegen we op vier vaste dagen in de week; woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Op de overige dagen wordt alleen bij voldoende belangstelling gevlogen.

In Frankrijk houden we twee weken voorjaarskamp, zes weken zomerkamp en twee weken herfstkamp.

 

Zweefvliegen wordt alom erkend als uitstekende vooropleiding voor de beroepsvliegerij. Jongeren met belangstelling voor de beroepsluchtvaart kunnen gebruik maken van de I-Fly regeling.

 

Wat ons uniek maakt:

 

Snelle opleiding

Bij GAE kun je heel snel leren vliegen. Als je bijvoorbeeld twee weken op kamp gaat vlieg je op het eind meestal solo. 

Bij ons vlieg je het meest!

Van alle zweefvliegclubs in Nederland vliegen onze leden gemiddeld de meeste vluchten en de meeste uren. We hebben ongekend veel vliegdagen waardoor je onwaarschijnlijk veel kunt vliegen. Ons motto is niet voor niets: "Bij ons vlieg je meer!".

Uitstekende sfeer

De sfeer is altijd uitstekend bij ons. Het is normaal om elkaar te helpen. Monteren, ophalen na een overlandvlucht of helpen met lieren; het gaat allemaal vanzelfsprekend. We hebben een erg open cultuur. Daarom voelt iedereen zich snel thuis, van 14-jarig tot 84-jarig en van gast(vlieger) tot oudgediende crack.

Twee thuisvelden

GAE is de enige zweefvliegclub met twee thuisvelden: Terlet (het Nationaal Zweefvliegcentrum bij Arnhem) en Saint Florentin (in de Bourgogne in Frankrijk). Twee absolute topvelden! Wij zijn iedere vliegbare dag actief op Terlet, slechts onderbroken door een zomerstop van vier weken. In Frankrijk gaan we tien (10!) weken per jaar op kamp. Twee weken voorjaarskamp, zes weken zomerkamp en nog eens twee weken herfstkamp. GAE is een landelijke, zelfs internationale, vereniging.  Onze leden komen uit heel Nederland, uit België en uit Frankrijk.

Geen verplichtingen

Bij ons is er geen verplicht winterwerk, geen kantinedienst en geen andere verplichtingen.

Daarom

Groeien wij als een van de weinige clubs gestaag groter!