Zweefvliegkamp St. Florentin

flo kamp

 

Home sweet home op z'n Frans

 

In de zomerweken kan je Frankrijk vanuit de lucht zien onder leiding van Nederlandse instructeurs, door een zomercursus zweefvliegen bij ons te volgen. Je zult beleven hoe het is om zelf een vliegtug te besturen. Zowel theorie als praktijk komen aan bod. In een prachtige omgeving leg je de basis voor je brevet: het Glider Pilote License.

 

Onze thuisbasis in Frankrijk is Saint Florentin. Daar zijn we te vinden in het voorjaar, de zomer en in het najaar.

Kijk voor de exacte periode en de vliegweken op de Jaaragenda: "Bij GAE vlieg je meer".


'St. Flo' is een ideaal zweefvliegveld op 150km van Parijs. De omstandigheden zijn er uitstekend voor beginners en gevorderden. Op dit veld worden in het voorjaar namelijk vaak de Franse regionale kampioenschappen zweefvliegen georganiseerd.

 

Beginnende vliegers hebben profijt van een mooi groot veld en 'een vrije inzweef', waardoor het veld voor leerlingen goed geschikt is om het landen goed onder de knie te krijgen. Als het een beetje meezit is de thermiek er fantastisch.

 

Geoefende zweefvliegers kunnen op Saint-Florentin doen, waar ze in Nederland nauwelijks aan toe komen: overlandvliegen, oftewel van A naar B.

Er liggen in de omgeving tal van kleine vliegvelden en zweefvliegvelden die als overlandbestemming kunnen worden gekozen. Ook zijn er veel buitenlandingsmogelijkheden, waardoor het voor zowel de beginnende als gevorderde overlandvlieger een ideale plek is om je ervaring uit te breiden.

 

Meerdere kampweken

Wij hebben een zweefvliegkamp in Saint Florentin gedurdende:

  • Voorjaar
  • Zomer
  • Herfst

Zie de jaaragenda voor de exacte kampdata